0

Synology DS213+ ile ilgili daha önce ki yazılarda ürün incelemesi yaparak DSM’in nasıl kurulacağına bakmıştık. Üçüncü yazımızda ise ürüne nasıl yazılım ya da özellik kazandırabileceğimize bakıyor olacağız.

Synology DiskStation DS213+ Ürün İncelemesi – Donanım Özellikleri – Bölüm 1

Synology DS213+ Üzerine DSM (Disk Station Manager) Kurulumu Nasıl Yapılır?

Ürüne web konsolundan ulaştığınızda masaüstünde bulunan Package Center’a tıklayarak cihaz üzerine yükleyebileceğiniz tüm paketleri barındıran uygulamayı başlatın. Package Center DSM’i yüklediğinizde varsayılan olarak gelen bir uygulamadır.


Resim-1

Package Center içerisinde Synology’ye ait tüm uygulamaları bulabilir, dilerseniz bu alanı kullanarak uygulamaları yükleyebilir, kaldırabilir ya da güncelleyebilirsiniz. Kısacası bu alanı mobil cihaz üreticilerinin (IPhone, Android, Windows Phone vb.) marketi gibi de düşünebilirsiniz. Tabi, buradaki fark tüm uygulamaların ücretsiz olması.


Resim-2

Aşağıdaki pencerede güncellenmek için bekleyen uygulamaları görüyorsunuz. Update All diyerek tümünü tek hamlede güncelleyebileceğim gibi her bir uygulamanın hemen sağ kısmındaki Update seçeneğini kullanarak tek tek işlem yapabilmekte mümkün durumda.


Resim-3

Backup başlığı altında cihaz içerisinde ki dosyaların yedeklerinin alınması için kullanılabilecek uygulamaları görebilirsiniz.


Resim-4

Multimedia başlığı altında ise cihazınızı Network’te, hatta internet üzerinden, yayın yapan bir media center haline getirebilmeniz mümkün durumda. İnternet üzerinden bu işlemin nasıl yapılacağını ayrı bir yazı da paylaşıyor olacağım fakat iş yerinizdeyken evinizdeki Synology 213+’a ulaşıp arkadaşlarınıza fotoğraflarınızı ya da video’larınızı izletebilmeniz mümkün.


Resim-5

Business başlığı altında ise biraz daha orta ölçekli kurumlar için işlevsel olan uygulamaları bulabilmek mümkün. Örneğin şirketinize ait bir web sayfasını Joomla ile oluşturmak istiyorsanız bu alandaki uygulamaları kullanabilirsiniz. Ya da bir Mail Server kurulumu gerçekleştirmek istiyorsanız 10-15 dakika içinde hazır hale getirebilmek mümkün durumda.


Resim-6

Security başlığı altında ise bir antivirüs yazılımı ve kamera sistemi ile çalışan bir uygulama bulunuyor.


Resim-7

Ve son olarak Utilities başlığı altında ise yine şirketler için birçok uygulama bulabilmek mümkün durumda. Örneğin DHCP Server ya da DNS Server gibi.


Resim-8

Şimdi dilerseniz bir uygulamanın cihaz üzerine nasıl yükleneceğine de bakalım.

Package Center’a ulaştıktan sonra yüklemek istediğiniz uygulamanın üzerine gelin ve sonrasında Install’a tıklayın.


Resim-9

Aşağıdaki şekilde indirme işlemi başlayacaktır.


Resim-10

İndirme işleminden hemen sonra uygulamanın kurulum ekranı karşınıza geliyor olacak. Burada örnek olması için antivirüs yazılımının kurulumunu gerçekleştiriyorum.


Resim-11


Resim-12

Kurulum sonrasında uygulamanız ilgili alandaki yerini alacaktır. Üzerine tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.


Resim-13

Uygulamayı kaldırmak için ise yapılması gereken yine uygulamanın içine girip sol köşede kalan Uninstall seçeneğine tıklamak. Uygulamayı tamamen kaldırmak yerine sadece anlık durdurmak istiyorsanız aynı alandaki Stop’u kullanabilirsiniz.


Resim-14

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 senesinde www.mshowto.org web sitesini kurmuştur. Sitenin fikir ve isim babasıdır. Son yıllarda Microsoft'ta çalışmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir