1. Anasayfa
  2. Exchange Server 2013

Symantec Enterprise Vault Exchange Server Mailbox Analyzer


0

Mailbox Analyzer yazılımı, Enterprise Vault için gereken Storage ihtiyacının analizinde, SQL Server için gereken Storage ihtiyacının analizinde, yıllık artışlar göz önüne alındığında ileriye dönük Storage/Server ihtiyacı analizinde kullanılan bir araçtır.

Yazılımdan verim almak için yazılımı kuracağınız sunucuya MS Outlook 2010 kurulmalıdır. ( 64 bit EMA için 64 bit outlook vs…)

Yazılım bir veritabanına ihtiyaç duyar.

MSDE yada bir SQL Server yeterlidir. (Ben hazırda bulanan SQL Server 2008 R2’mi kullandım.)

EMA DB’si yapılandırması için Step-1 ile yapılır ve DB oluşturma işlemi kolayca tamamlanabilir.


Resim-1

Step-2 ‘de üstteki gibi Exchange Server(lar) seçildikten sonra Scan Selected Servers ile tarama yapılır.

Ardından Step 3 ile devam ederek analiz işlemi yapılır.

Artık analiz sonuçlarına bakabiliriz.

Örneğin Overall Statistics kısmında hızlıca bir gözlem yapabilirsiniz.


Resim-2

Tool’un bence en güzel yanı (amacı gereği) EV Sizing Estimator tool’una ( bu başka bir tool) verileri import edebilmemiz için Sizing Tool Export işlemini sunmasıdır.

Step-4 ‘te Sizing Tool Export ile aldığınız xml’leri EV Sizing Estimator aracına aktararak hesaplamalarınıza devam edebilirsiniz.

Aşağıda bir kaç ekran görüntüsü mevcut.


Resim-3

(Estimator’da) EMA’dan alınan veri, Estimator’a aktarıldıktan sonra bu verileri hesaplama için kullanabiliriz.

(Estimator’da) Aşağıdaki resme bakacak olursak 3 metot mevcut. B metodu EMA gelen verilerle çalışmak için Steady State Estimation kısmında Method B seçilir.


Resim-4

Aşağıda EMA’dan elde ettiğimiz değerlere istinaden ihtiyaçlar listelenmektedir.


Resim-5

EMA’dan elde edilen veriler Estimator ile kullanırken tabii ki yapınıza uygun yapay zekânın hesaplayamadığı değişiklikleri yapabilirsiniz.

Örneğin,

Number of mailboxes to be archived (or leave blank) değeri için kutucuk boş bırakıldıysa siz doldurabiliriz. Böylece ortaya çıkan sayısal değerler daha gerçekçi olacaktır.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981'de Isparta’da doğdum. Üniversiteye kadar yaşantım Isparta'da devam etti. Lisansımı ve Yüksek Lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım. Windows NT'nin zamanının geçip Windows 2000 Server ve Client tarafının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde Microsoft sertifikasyon eğitimleri ile amatörce ilgilendiğim Bilişim Teknolojileri alanında, profesyonelliğe doğru ilerleyişim başladı. Lisans eğitimimin son zamanlarında ve yüksek lisansım ilk yılında freelance olarak çalıştım. 2006'in ilk çeyreğinden itibaren Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde Microsoft Sertifikasyon eğitimleri vermeye bağladım. Ardından Ankara Kızılay şubesinde 2 yıl Sistem ve Ağ Uzmanlığı departmanında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptım. Bilge Adam Kurumsal’da MS Sistem ve Platform kısmında Danışmanlık ve Eğitim hizmetleri ile Bilge Adam macerama devam ettim. Son 1.5 yıl kurumum adına Savunma Teknolojileri Mühendisliği A.Ş. 'ye MS Sistem ve Platform, Vmware Infrastructure (ESXi, vSphere) , Endpoint Security & Content Gateways (Checkpoint & Websense) , Network Infrastructure (Cisco Systems - Routing & Switching) alanlarında danışmanlık hizmeti verdim. Şu an SYMTURK firmasında Enterprise Vault ve Altiris CMS ürünlerinde danışmanlık hizmetine devam ediyorum. Vakit ayırabildiğim ölçüde eşimle WoW oynuyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir