1

Sistemimizin güvenliğini gün geçtikçe çoğalan virüs ve zararlı yazılımlara karşı korumak önemlidir. Antivirüs programları bu korumaları sağlamada bizlere yardımcı olur. Eğer merkezi yönetim bir antivirüs programı kullanıyorsak network güvenliğini sağlamamızda işimiz nispeten daha kolaydır. Çünkü sadece antivirüs programını kurmak sistemimizin güvenli olmasını sağlamaz. Bununla beraber bilgisayarların durumuna göre performans optimizasyonu, güvenlik seviyesi belirlenmesi, programın güncel kalmasını da sağlamalıyız.

Symantec bu konuda lider antivirüs çözümleri üreten bir firmadır. Programları dünyada yüzbinlerce sistem üzerinde kullanılmaktadır. Bu programlardan en yenisi 15 Şubat 2011’de açıklanan Symantec Endpoint Symantec Endpoint Protection 12.1 Beta.

Beta sürümünde göze çarpan ilk özellik, Symantec Insight teknolojisi ile desteklenmesi sayesinde yeni bir koruma sistemi ile çalışarak eşsiz güvenlik ve çarpıcı performans sunması. Ayrıca sanal ortamların güvenliği için ayarlanabilir özelliklerinin bulunması.

Bunun dışındaki göze çarpan birkaç diğer özellik;

Insight: Daha hızlı ve daha doğru kötü amaçlı yazılım tespiti için 200 ülkede 100 milyondan fazla sistem tarafından oluşturulan ortak havuzu takip ederek güvenli dosyalar ile risk altındaki dosyaları birbirinden otomatik olarak ayırır.

Real-Time SONAR 3: Önceden bilinmeyen tehditlerin tespiti ve yeni kötü amaçlı yazılımların durdurulması için çalışan programları anlık olarak izler.

Browser Intrusion Prevention: Kullanılan tarayıcıların açıklarına yönelik saldırılar için tarama yapar.

Built for Virtual Environments : Sanal altyapıları korur.

Endpoint Protection for Mac : Symantec Endpoint Protection Manager konsolu ile yönetilir.

Faster Central Console : Yanıt verme hızını arttırmak için optimize edilmiş veritabanı.

Smart Scheduler : Bilgisayarınız boştayken kritik olmayan güvenlik görevlerini yaparak zamanı değerlendirir.

Enhanced Client Deployment : Gelişmiş yükleme sihirbazları ve dağıtma seçenekleri ile yeni yükleme ya da yükseltme işlemlerinin her zamankinden daha hızlı ve kolay yapılmasını sağlar.

Symantec Endpoint Protection Manager Integration with Symantec Workflow : Symantec Endpoint Protection ile Symantec Workflow entegre edilerek verimliliği optimize edip gerekli süreç ve politikaların uygulanmasını ve çok önemli olmayan görevlerin otomatize edilmesini sağlar.

Kuruluma geçmeden önce sistem ve kurulum gereksinimlerine bakmanızı tavsiye ederim.

  • Symantec Endpoint Protection Manager sistem gereksinimleri


Resim-1


Resim-2

  • Symantec Endpoint Protection uzak bağlantı sistem gereksinimleri


Resim-3

  • Client sistem gereksinimleri


Resim-4

 

Kurulum dosyası için http://www.symantec.com/business/theme.jsp?themeid=sep12-beta adresine girerek beta sürümünü indiriyoruz.

1. İndirdiğimiz Symantec_Endpoint_Protection_12.1.601.4699_Full_EN.zip isimli dosyayı açıp içinden setup.exe yi çalıştırıyoruz.


Resim-5

2. Install Symantec Endpoint Protection’a tıklıyoruz.


Resim-6

3. Install Symantec Endpoint Protection Manager’a tıklıyoruz.


Resim-7

4. Karşımıza kurulum sihirbazı açılıyor. Öncelikle yönetim sunucu ve konsolunu yüklüyoruz. İlk ekranda Next’e tıklayarak devam ediyoruz.


Resim-8

5. Lisans sözleşmesini onaylayıp Next ile devam ediyoruz.


Resim-9

6. SEPM’nin kurulacağı dizini belirten bölümde eğer başka bir sürücüye kurulum yapmayacaksak değişiklik yapmadan devam ediyoruz.


Resim-10

7. Kurulumu başlatmak için Install’a tıklıyoruz.


Resim-11

8. Yükleme tamamlandığında yönetim sunucusu yapılandırma bölümüne geçiyoruz. İlk ekranı yine Next’i tıklayarak geçiyoruz.


Resim-12

9. Açılan ekranda eğer kullanıcı sayımız 100 den fazla ise Custom configuration’ı seçiyoruz, değilse default configuration da seçili bırakıp devam ediyoruz. Eğer elimizde yönetim sunucusu yapılandırma dosyası varsa Use a recovery file’ı işaretleyip ilgili dosyayı göstererek devam edebiliriz.


Resim-13

10. Sonraki ekranda yönetim konsoluna girişte kullanacağımız şifreyi belirleyip, sistem bilgilendirmeleri için mail adresi giriyoruz.


Resim-14

11. Yönetim sunucusunun email gönderebilmesi için email sunucu ayarlarını burada yapıyoruz. Eğer bilmiyorsak default bırakıp Next ile devam edebiliriz. Sonrasında test maili göndermek isteyip istemediğimizi soran pencerede yes i tıklayarak devam ediyoruz.


Resim-15

12. Data Collection ekranını da Next ile geçiyoruz.


Resim-16

13. Yönetim sunucusu ile ilgili yapılan ayarların bulunduğu ekranı da Next ile geçiyoruz.


Resim-17

14. Yaklaşık 5 dakikalık bir kurulum sürecinden sonra Finish’i tıklıyoruz.


Resim-18

15. Karşımıza Symantec Endpoint Protection Manager ekranı geliyor.

User name bölümüne admin, Password bölümüne de 10.bölümde yazdığımız şifreyi girerek Log On’a tıklıyoruz.


Resim-19

16. Böylelikle kurulumu tamamlamış oluyoruz.


Resim-20

Artık bilgisayarlar için paketler oluşturup yükleme yapabilir, istediğimiz gruplara belirlediğimiz prosedürlere uygun kısıtlamalar getirebiliriz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981 İstanbul doğumlu. Mersin Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümünü bitirdi.11 yıldır bilişim sektöründe çeşitli kademelerde görev aldı.3 yılı aşkın süredir bir yazılım firmasında Sistem Destek Uzmanı olarak çalışıyor. MCITP:EA ve Symantec Technical Specialist (STS) sertifikalarına sahip.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Çok başarılı olmuş. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir