0

RDS Web Access Giriş Ekranında Domain İsmi Alanı Nasıl Kaldırılır? Terminal Serverlarınızın olduğu ortamlar da artık kullanıcılarımız Terminal üzerinde çalışan yani RDS sunucularımız üzerindeki uygulamalara Web Access arayüzünden erişiyorlar. RDS Web Access penceresinde giriş yaparken normal şartlar altında Domain\User name bilgilerini kullanıcılarımız yazarak RDS Web Access arayüzüne oturum açarak uygulamalarını çalıştırıyorlar. Domain bilgisini yazma kısmını ben çok kullanışlı ve kullanıcı dostu olarak görmüyorum. Bugünkü makale konumuzda bu alanı nasıl kaldırabileceğimizi ele aldım.

Öncelikle Default ayarlar da RDS Web Access arayüzü bizi aşağıdaki gibi karşılıyor.

Kullanıcı adınızın başına Domain Netbios name Bilgisi girmenizi zorunlu kılıyor. Sadece kullanıcı adı yazmanız halinde vereceği hata aşağıdaki gibidir.


Resim-1

Şimdi gelelim öncelikle domain netbios name bilgisinin girişini kaldırmaya.

RDS sunucumuza gidiyoruz ve C:\Windows\Web\RDWeb\Pages dizinine kadar geliyoruz. İşleme başlamadan önce webscripts-domain dosyasının yedeğini alalım. Sonrasında ilgili dosyayı Notepad aracılığıyla düzenleyelim.


Resim-2

Değiştireceğimiz değer : var strDomainName = “”;

Bu alana Domain ismimizin NETBIOS name bilgisini yazıyoruz. : var strDomainName = “MSHOWTO”;

Orijinal Hali aşağıdaki gibidir.


Resim-3

Domain bilgisini eklediğimiz alan aşağıdadır.


Resim-4

Bu işlemden sonra PowerShell üzerinde IISreset komutunu çalıştırmanız yeterli. RDS web Access e sadece Username bilginizi yazarak giriş yapabilirsiniz.

Peki, şimdi gelelim RDS Web Access üzerinden Domain\User Name alanındaki Domain kısmını kaldırmaya.

RDS Sunucumuza geliyoruz ve sırasıyla C:\Windows\Web\RDWeb\Pages\en-US dizinine kadar ilerliyoruz. İşleme başlamadan önce Login.aspx dosyamızı yedekleyelim.


Resim-5

Login.aspx dosyasını Notepad yardımıyla açarak aşağıdaki satırı değiştirelim.

const string L_DomainUserNameLabel_Text = “Domain\\user name:”;


Resim-6

İlgili satırdan Domain alanını siliyorum ve Türkçe olması için User name kısmını Kullanıcı Adı olarak değiştiriyorum. Satırın güncel hali aşağıdadır.


Resim-7

Bu işlemden sonra dosyayı Save ile kaydediyorum ve IISReset komutunu Powershell de çalıştırarak IIS servisini Restart ediyorum. Şimdi test etme zamanı J


Resim-8

İşlemimiz başarılı J görüldüğü üzere kullanıcılarımız artık RDS web Access arayüzüne giriş yaparken Türkçe ve sadece kullanıcı adlarını girmelerini isteyen ekran kendilerini karşılayacak.

Faydalı olması dileğiyle.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

TAGs: RDS Web Access, RDS Web Access logon, RDS Web domain kaldırma, domain nedir, domain alma, domain kaldırma, domain adi kaldırma, rds domain kaldırma, rds domain adi kaldırma, rds web domain kaldırma, remote desktop, remote dektop connection

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İstanbul doğumluyum. 2005 Temmuz ayından beri aktif olarak IT/ BT sektöründeyim. Sırasıyla Abdi İbrahim İlaç A.Ş çalıştığım dönemdeki ismiyle Hewlett Packard Türkiye, Sabah Gazetesi, LC Waikiki, Türk Telekom AVEA gibi sektörlerinde güçlü firmaların IT birimlerinde Uzman, Sistem Yöneticisi vb görevlerde bulundum. Yaklaşık 2 yıldır Danışman olarak Özel ve Kamu kurumlarına bireysel danışmanlık vermekteyim. Uzmanlık alanlarım ve yoğun proje gerçekleştirdiğim ürünler Microsoft System Center ürün ailesi (SCCM, SCOM, SCVMM) Exchange, aktif dizin ve diğer vendorlara ait ürünlerdir. Sertifika bilgilerim ve eğitim bilgilerime bilerek yer vermiyorum, çünkü eğitim durumumuzla ve sahip olduğumuz Teknik sertifikalarla değil yaptığımız proje ve daima kendimizi geliştirdiğimiz sürece farklı olabiliyor veya olamıyoruz. Gerek MSHOWTO üzerinde gerekse kendi Blogumda da özellikle yazacağım konuları seçerken Türkçe daha önce yazılmamış olmasına özellikle dikkat ediyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir