1. Anasayfa
  2. OMS

OMS Malware Assessment Nedir?


1

OMS Malware Assesment Nedir? Microsoft Operations Management Suite (OMS) makale serisinin bu yazısında Malware Assessment çözümünü inceleyeceğiz. Microsoft, son yıllarda güvenlik alanına ciddi yatırımlar yapıyor ve birçok ürünle güvenlik tarafındaki sorunların kapatılması için çözümler geliştiriyor. Güvenlik tarafı ile ilgili olarak Microsoft OMS tarafında Malware Assessment ve Security & Audit çözümleri bulunuyor. Bunlardan ilkini Malware Assessment (Kötü amaçlı yazılım değerlendirme) incelemeye başlayalım.

Microsoft Operations Management Suite (OMS) login olduktan sonra (genelde bu çözümleri eklediğinizi düşünüyorum) ana ekranda çözümler Dashboard olarak karşımıza gelmekte, bu bölümden Malware Assessment’i bulunduğunuzda bize grafiksel olarak kısa bir özet göstermekte. Özette 2 bilgisayara dikkat etmemiz gerektiğini ve bunun da nedeninin 2 bilgisayarın yetersiz korunduğunu belirtmesi. Malware Assessment Dashboard incelediğinde kırmızı ve sarı ile gösterilen aktif tehdit ve bertaraf edilen tehditlerin olmadığını ilk bakışta görebiliyoruz. Detayları görmek için Malware Assessment tile’ına tıklıyorum.


Resim-1

Malware Assessment tile içerisine girdiğinizde sizlere tehdit durumunu ve koruma durumunu gösteren Dashboard’lar karşımıza geliyor. Ana ekrandaki özet Dashboard da 2 bilgisayarın yetersiz korunduğunu söylemişti şimdi bunun nedenine bakalım bir bilgisayarda No Real Time Protection birinde ise others olarak bir kategoriye koyduğunu görebiliyoruz. Bu arada Other yazmasının birçok nedeni olabilir, sağlıklı haberleşememesi, rapor bilgisinin alınamaması vb. Ben No Real Time Protection uyarısına tıklayarak hangi bilgisayarda bu uyarının olduğunu görmek istiyorum, kısacası daha fazla detaya inmek istiyorum.


Resim-2

No real time protection’a tıkladığımda bana bu sonucu veren bilgisayarın ( veya sunucunun) hostname’ini çıkarıyor ve hostname tekrar tıklıyorum.


Resim-3

Artık Log Search de gördüğümüz gibi detay sonucu ve log bilgilerini benimle paylaşıyor.


Resim-4

Bir sonraki Microsoft OMS makalesinde görüşmek üzere.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. teşekkürler bende kaç gündür bu konu üzerinde araştırma yapıyordum bütün sorularıma eksiksiz cevap verdiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir