1. Anasayfa
  2. Data Protection Manager (DPM)

Microsoft Operations Management Suits (OMS) Genel Bakış


0

Günümüz IT operasyon süreçleri içerisinde artık herşeyi tek tek kontrol etmek , sağlık durumu vb .. izlemek pekte mümkün olmuyor, hele ki Private Cloud kavramı ile artan sunucu sayıları ile bu iş daha da zorlaşıyor. Aslında Microsoft OMS burada devreye giriyor, ister On Promise Sunucularınız isterseniz Azure, AWS sunucularınızın sağlık durumlarından tutun, güncellemeler, uyarılar, alarmlar, süreçlerin otomatize edilmesi noktasında iş süreçlerimizi kolaylaştırmaya yarıyor ve istediğimiz her yerden ki Cloud’ un en temel amaçlarından biridir bu durum yapımızın her yerden kontrol edilebilmesini sağlıyor. Durumu kısaca özetledikten sonra ürünümüzle neler yapabiliriz i birazcık inceleyelim.

Detaylı Bilgi İçin : http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/operations-management-suite/overview.aspx

Tüm üyelik süreçlerinizi geçtiğinizi varsayıyorum. Sign in ile oturumumuzu açıyoruz


Resim-1

Microsoft Operations Management Suite’ de birden çok çalışma alanı yaratabilirsiniz. Aşağıdaki gibi çalışma alanımıza bir isim veriyoruz. Workspace Region önemli, saat farklarından dolayı ilerideki oluşturacağınız key kabul olmayabiliyor, bu adımdaki püf nokta ise yakın olan bölgeyi seçmeniz olacaktır. Ben örneğimde West Europe seçtim


Resim-2

İşlemleri tamamladıktan sonra görsel olarak zenginleştirilmiş bir arayüz bizi karşılıyor. Panelimizi incelemeye yavaş yavaş başlayalım. İlk olarak Settings kısmını açarak bir kaç yapılandırma yapalım


Resim-3

Overview > Settings içerisine geldiğimizde birçok işaretleyebileceğimiz alan karşılıyor, çok karışık görünse de aslında her adımda sizi yönlendiriyor. Sol altta gördüğünüz üzere Add Solutions ile işlemimize başlıyoruz. İsterseniz hemen sol taraftaki checkbox ları işaretleyip solutions ları ekleyebilirsiniz. Son olarak ise Add Selected Solutions ile bu adımımızı tamamlıyoruz.


Resim-4

İlk adımızın artık yeşil tik ile işaretlendiğini görebiliyoruz. Daha sonra isterseniz ekstra olarak Solutions lar ekleyebilirsiniz. İkinci adımımızda ise Monitor edeceğimiz sunucumuza ajan yüklemesi yapmamız gerekmektedir. Bu adımı kontrol etmek istediğiniz tüm sunucularda yapmanız gerekmektedir.


Resim-5

İşletim sistemi mimarinize göre ajanı indirmeniz gerekiyor. Şimdilik Windows Sunucular desteklenmektedir, fakat yakın zamanda Linux da desteklenecektir. Eğer yapınızda çok fazla sunucunuz var ise ve tüm sunucuları izlemek istiyorsanız. GPO ile indirdiğiniz programı dağıtabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise yapınızda SCCM ürünü var ise paket dağıtımını bu ürün üzerinden yapabilirsiniz.


Resim-6

Ajanı indirdikten sonra kuruluma geçiyoruz. Connect the agent to Microsoft Azure operational Insights seçerek bu adımda OMS ile bağlantı kurabiliyoruz.


Resim-7

Connect the agent to Microsoft Azure operational Insights checkbox işaretlediğimiz için Workspace ID ve Key i bize soruyor. Yapınızda Proxy var ise Advanced seçeneğini işaretleyerek gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.


Resim-8

Bu adımda geçerken hata alırsanız muhtemelen sebebi bölgesel ayarlardan kaynaklanmasından dolayıdır. Oralara bir göz atın derim.


Resim-9


Resim-10


Resim-11


Resim-12


Resim-13


Resim-15


Resim-16


Resim-17


Resim-18


Resim-19


Resim-20


Resim-21

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

www.microsoft.com

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2008 yılından itibaren bilişim camiasının içerisindeyim. 11 Yıllık dönem içerisinde teknikerlikten başlayarak bir çok farklı pozisyonda çalıştım. Dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında yer alan Allianz Türkiye’ de Kıdemli Sistem Uzmanı olarak çalıştıktan sonra kariyerimde değişiklik yaparak UAE’ nin en büyük bankası Emirates NBD bankasında kıdemli teknoloji mühendisi olarak devam etmektiyim. Profesyonel iş yaşantımın dışında yönetim kadrosunda yer aldığım www.mshowto.org sitesinde gönüllü yazarlık ve yöneticilik yapmaktayım. 15+ konferansda konuşmacı olarak yer aldım. 150+ makale ve 7 E-Kitap yayınladım. İki defa TRT Kent Radyosunda söyleşi yapma deneyimini yaşadım. MCSE, MCPS, MS ve Tenable Certificate of Proficiency ünvanlarına sahibim. Aynı zamanda 2 yıl Microsoft Enterprise Mobility MVP ünvanına layık görüldükten sonra uzmanlık alanı değiştirerek Cloud and Datacenter MVP olarak devam etmekteyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir