Lsv2 Serisi Azure Sanal Makineler Genel Kullanıma Sunuldu
0

Microsoft Azure Program yöneticileri Şubat ayı başında büyük veri uygulamaları, SQL ve NoSQL veritabanları, veri ambarları (data warehouse) ve büyük işlem veritabanları (large transactional databases) dahil olmak üzere yüksek iş hacimleri ve yüksek IOPS’a ihtiyaç duyan iş yükleri için yeni bir Azure VM ailesini duyurdu. Bu veritabanları örnekleri arasında Cassandra, MongoDB, Cloudera ve Redis bulunuyor. Genel olarak, Lsv2 serisi Azure VM’ler büyük bellek içi veritabanlarından yararlanabilecek uygulamaları kullanacaksanız bu VM’ler iyi bir seçim olacaktır.

İsterseniz Lsv2 serisi makinelerin donanımsal özelliklerine bakalım ve bizlere neler sunabiliyorlar inceleyelim. Öncelikle Lsv2 serisi yüksek verimlilik, düşük gecikme süresi ve doğrudan eşlenmiş yerel NVMe (non-volatile memory express) depolama özelliğine sahip olarak geliyor. Lsv2 VM’ler, AMD EPYCTM 7551 işlemcisine sahip ve 2,55GHz ile çalışıyor. Ayrıca Lsv2 serisi VM’ler, aynı anda çoklu iş parçacıklı 8 ila 80 vCPU’lu çeşitli yapılandırmalar sunabiliyor. Her VM, 80vCPU L80s v2’de mevcut olan 19.2 TB’a (10 x 1.92 TB) kadar 8 VB bellek ve her 8 vCPU için bir 1.92 TB NVMe SSD M.2 cihazı sunuyor.

Bende zaman kaybetmeden Lsv2 serisinde MongoDB kullanan MS ATA güvenlik çözümünü kurarak denemek istedim, Azure hesabımla oturum açtığımda West Europe bölgesinde kullanıma sunulduğunu ancak her bölgede yer almadığını gördüm. Bu konuda daha fazla detayı okuduğum yazıda buldum. Lsv2 serisinin East US, East US 2, West Europe ve SE Asia’da ilk etapta kullanıma sunulduğunu ve yine aynı yazıda belirtilen roadmap’e göre bu yeni sanal makinelerin Şubat ayında West US 2 ve Nisan ayında North Europe dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda daha fazla bölgede kullanıma sunulmasının planlandığı belirtiliyor.

Resim-1

Lsv2 serisi aşağıdaki tabloda göreceğiniz 5 farklı boyut ile kullanıma sunuluyor ve yine yukarıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz ücretlerde oluyorlar.


Resim-2

Azure her geçtiğimiz gün yatırımlarına ve teknolojik güncellemelerine devam ediyor. Bende bugun sizlere yeni duyurulan Azure VM serisinden bahsetmek istedim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs:yeni azure sanal makine serisi, new azure virtual machine series,Lsv2 azure sanal makine, Lsv2 azure sanal makine nedir, Lsv2 azure virtual machine,Cassandra, MongoDB, Cloudera, Redis, MS ATA,SQL,NoSQL,data warehouse,large transactional databases,Lsv2 nedir,Lsv2 serisi

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir