1. Anasayfa
  2. Juniper ve Fortinet

Juniper EX2200 Switch için Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır


3

Switch ve Routerlar ilk konfigürasyonun ardından uzunca bir süre konfigüre edilmezler. Bu da kullanılan şifrelerin zamanla unutulmasına neden olmaktadır. Bu makalemizde Juniper Ex2200 PoE için şifre sıfırlama işlemi yapıyor olacağız.


Resim-1

Gereklilikler:

  • Console Kablosu
  • Terminal (Putty)

Cihazı konsol kablosu ile bilgisayara bağlayın.


Resim-2

Ardından Putty ile Serial modda cihaza bağlanın. Bağlantı sağlandıktan sonra Putty ekranını kapatmadan cihazı yeniden başlatın.


Resim-3

Loader yüklenirken Resim-3 ekranında kırmızı renkte bulunan Loading yazısını görür görmez “spacebar (boşluk tuşu)” a birkaç kez basın. Bu işlemden sonra loader> ekranına geleceksiniz.


Resim-4

Bu ekranda Resim-4’teki gibi “boot -s” komutunu girin.


Resim-5

“Boot –s” komutundan sonra ekran Resim-5’teki gibi olacaktır. “/bin/sh:” kısmına “recovery” yazıp Enter ile ilerleyin.

Bu komuttan sonra ekranda bir takım yazılar göreceksiniz. Kısa bir süre bekleyin.


Resim-6

Yükleme işlemi bittiğinde Resim-6’teki gibi “root>” ekranına düşeceksiniz. Bu ekranda “configure” yazıp enter ile ilerleyin.


Resim-7

Hemen ardından Resim-7’daki gibi “set system root-authentication plain-text-password” komutu girin. Bu komuttan sonra sizden yeni şifre isteyecektir. Yeni şifreyi girdikten sonra şifreyi doğrulamanız için bir daha şifre girmenizi isteyecektir. Yeni şifreyi tekrar girin.


Resim-8

Şifreyi belirledikten sonra “commit” komutu ile işlemi belleğe alın. Bu işlemlerden sonra şifre sıfırlanmış olur. Cihazı yeniden başlatıp belirlemiş olduğunuz şifre ile cihaza erişebilirsiniz.

Güvenli günler.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org http://credit-n.ru/zaymi-listing.html http://credit-n.ru/blog-listing.html

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 4
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 1
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

15+ yıllık siber güvenlik dünyasındaki çalışmaları ile tanınan Eyüp Çelik, birçok defans ve hack grubunu yöneterek siber güvenlik alanında adını duyurmuştur.Doksanlı yıllardan bu yana siber güvenlik alanında çalışmalarını sürdüren Eyüp Çelik’in uzmanlık alanları arasında sistem, ağ alt yapısı, veritabanı yapıları, yazılım ve web en başta gelmektedir. Visual C++, C# ve benzeri dillerde 10 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Eyüp Çelik .NET platformu üzerinde siber güvenlik (hacking) araçları geliştirerek blogu üzerinden paylaşmakta ve açık kaynak dünyasına hediye etmektedir.Profesyonel iş hayatındaki kariyerine 2006 yılından sonra beyaz şapkalı hacker olarak devam eden Çelik, ülkemizin en önemli bilişim, adli analiz ve bilgi güvenliği firmalarında beyaz şapkalı hacker, defans ve ar-ge ekiplerini yönetmiştir. Aynı zamanda eğitmen kimliği ile birçok farklı üniversitede ve kurumda 200’den fazla konferansa katılarak siber güvenlik sektörüne değer katmıştır. Eğitimler, konferanslar ve benzeri birçok alanda üniversite öğrencilerine yön gösterici kimliği ile tanınan Eyüp Çelik, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarında etik hackerlik, web güvenliği, ileri seviye sızma testleri ve benzeri birçok konuda eğitimler vermeye devam etmektedir.Kariyerindeki en önemli adımlarını ülkemizin önde gelen danışmanlık firmalarında sürdürmeye devam eden Çelik, Siber Güvenlik ve AR-GE Direktörü ünvanı ile birçok kamu kurumuna ve özel sektördeki kritik kurumlara siber güvenlik danışmanlığı ve eğitim hizmetleri sunmuştur.Boş vakitlerini profesyonel fotoğrafçılık yeteneği ile devam ettiren Çelik, 2018 yılı itibari ile Privia Security ve Kodia firmalarını kurarak, siber güvenlik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaç edinmiş ve son bir yıldır ülkemizin en değerli kamu ve özel sektör firmalarına siber güvenlik danışmanlığı, AR-GE ve eğitim konularında hizmet vermeye devam etmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 25/07/2013

    Elinize sağlık…

  2. Bu işlem tüm juniper network cihazlarında geçerli bir işlemdir
    junos tek tip bir yazılımdır ve güzel bir yazılımdır

    Makale güzel ve anlaşılır bir dille olmuş teşekkür ederiz
    Juniper ile ilgili makalelerinizi takip ediyorum daha agrasif işler yazarsanız memnun edersiniz …

  3. 22/11/2013

    Çok güzel ve sade bir anlatım çok teşekkürler. Fakat ben nedense junosu sevemedim screenOS daha güzeldi… :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir