0

Bu yazımızda IBM Storwize V5000 Storage serisi olan IBM Storwize V5030 Storage üzerinde ilk kurulum ayarlarını anlatıyor olacağız. IBM Storwize V5030 Storage ilk yapılandırması öncelikle Service Management IP Address ( IP Adresi ) üzerinde Service Management ara yüzünden yapıyor olacağız.

IBM Storwize V5030 üzerinde Service Management konsolunun Default IP Address ( IP Adresi ) aşağıdaki gibidir.


Resim-1

Default User Name ve Password aşağıdaki gibidir.


Resim-2

IBM Storwize V5000 Service Assistant Tool ekranı geliyor karşımıza Manage System menüsü gidiyoruz.


Resim-3

Manage System menüsünde Management Konsolu için gerekli ayarları yapılandırıyor olacağız.


Resim-4

System Name bölümüne bir isim belirliyoruz. IPv4 bölümünden IP address, Subnet mask ve Gateway bölümleri yapılandırıyoruz ve Create System diyoruz.

NOT : IBM Storwize V5030 Management konsolu için vereceğiniz IP Adresi Network üzerinde kullanılmayan ve DCHP Server tarafindan dağıtılmayan bir Ip adresi olduğuna dikkat ediniz.


Resim-5

Manage System üzerinde gerekli yapılandırma tamamlandığını görüyoruz.


Resim-6

IBM Storwize V5030 Storage ekranı geliyor karşımıza User Name bölümü superuser olarak geliyor. Password yazarak cihazın Management Konsoluna Sign In diyerek giriş yapıyoruz.

NOT : Default Password ” passw0rd ” olarak yazılmaktadır.


Resim-7

Welcome ekranı geliyor karşımıza bu ekranda IBM Storwize V5030 Storage üzerinde ilk yapılandırma ekranıdır. IBM Storwize V5030 Storage üzerinde bazı temel ayarları yapılandırıyor olacağız. Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-8

License Agreement ekranında Lisans Sözleşmesini I agree with the terms in the license agreement diyerek kabul ediyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-9

Change Password ekranında IBM Storwize V5030 Storage default password yerine yeni bir Password belirliyoruz ve Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-10

Change Password ekranında IBM Storwize V5030 Storage yeni Password yapılandırıldığını görüyoruz. Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-11

System Name ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Enter a name for the system bölümüne Storage için bir isim belirliyoruz. Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-12

Licensed Functions ekranında IBM Storwize V5030 Storage üzerinde gerekli lisans özelliklerin yapılandırdığımız bölüm sahip olduğumuz lisanslar için Number of enclosures bölümlerine sahip olduğumuz lisans adetlerini yazıyoruz. Daha sonra yapılandırabildiğimiz için biz Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-13

Date and Time ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Date ( Tarih ) ve Time ( Saat ) yapılandırmasını Manually ( Manuel ) olarak mi yoksa Network Time Protocel ( NTP ) üzerinden mi alacak onu yapılandırıyoruz.


Resim-14

Date and Time ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Manually ( Manuel ) olarak yapılandırıyoruz ve Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-15

Change Date and Time Settings ekranında gerekli yapılandırmanın tamamlandığını görüyoruz. Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-16

Encrypiton ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Encrypiton özelliğini yapılandırabiliriz ya da daha sonra yapılandırabiliriz. Biz şimdilik herhangi bir yapılandırma yapmadan No seçeneği seçerek Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-17

System Location ekranında IBM Storwize V5030 Storage için bazı bilgileri dolduruyoruz. Ürünün hangi firma adına satin alındığını hangi bölgede olduğunu IBM tarafına gönderilen kayıtlarda görülmesi için gerekli olan bazı bilgiler.


Resim-18

System Location ekranında IBM Storwize V5030 Storage için gerekli bilgileri yapılandırdıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-19

Contact ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Contact ( Kontrak ) kurulacak olan bilgileri yapılandırdıktan sonra Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-20

Configuring Email Settings ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Contact ( Kontrak ) kurulacak olan bilgileri yapılandırıldığını görüyoruz. Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-21

Invertory Settings ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Inventory Reporting ( Envanter Raporlama ) özelliğini yapılandırıyoruz ve Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-22

Updating Call Home Settings ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Inventory Reporting ( Envanter Raporlama ) özelliğinin yapılandırıldığını görüyoruz. Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-23

Email Servers ekranında IBM Storwize V5030 Storage için gerekli olan Email Servers ( Mail Server ) için Server IP ve Port ayarlarını yapılandırdıktan sonra Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-24

Email Servers ekranında IBM Storwize V5030 Storage için gerekli olan Email Servers ( Mail Server ) için gerekli yapılandırma tamamlandıktan sonra Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-25

Support Assistance ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Support ( Destek ) için eğer sadece cihaz için yerinde destek istiyorsanız. I want support personnel to work on-site only seçeneğini seçebilirsiniz. Cihaz için hem yerinde destek hem de uzaktan destek istiyorsanız I want support personnel to access my system both on-site and remotely seçebilirsiniz. Biz I want support personnel to work on-site only seçeneğini seçiyoruz ve Apply and Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-26

Enable Support Assistance ekranında IBM Storwize V5030 Storage için Support ( Destek ) için gerekli yapılandırma tamamlandıktan sonra Close diyerek devam ediyoruz.


Resim-27

Summary ekranında IBM Storwize V5030 Storage için yapmış olduğumuz bütün yapılandırmanın bir özeti görüyoruz. Gerekli yapılandırmanın tamamlanması için Finish diyerek devam ediyoruz.


Resim-28

System Initialization ekranında gerekli yapılandırmanın yapıldığını görüyoruz.


Resim-29

System Initialization ekranında gerekli yapılandırmanın tamamlandığını görüyoruz ve Close diyerek yapılandırmayı kapatıyoruz.


Resim-30

Setup Completed ekranında IBM Storwize V5030 Storage için yapmış olduğumuz yapılandırmanın tamamlandığını ve Management Konsoluna yönlendirilmesi için Close diyoruz.


Resim-31

Aşağıdaki gibi IBM Storwize V5030 Storage Management Konsolu geliyor karşımıza.


Resim-32

IBM Storwize V5030 Storage Management Konsolu üzerinde cihazımızın durumu görüyoruz.


Resim-33

Diğer yazılarımızda IBM Storwize V5030 Storage üzerinde Pool yapılandırması Storage yapılandırması ve Volume yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs : IBM Storwize V5030 Kurulumu,ibm storwize v5030 kurulumu,IBM Storwize V5000 Kurulumu,ibm storwize v5000 kurulumu,IBM Storwize V5030 Yapılandırması,ibm storwize v5030 yapılandırması,IBM Storwize V5000 Yapılandırması,ibm storwize v5000 yapılandırması,IBM Storwize 5030 Kurulumu,ibm storwize 5030 kurulumu,IBM Storwize 5000 Kurulumu,ibm storwize 5000 kurulumu,IBM Storwize 5030 Yapılandırması,ibm storwize 5030 yapılandırması,IBM Storwize 5000 Yapılandırması,ibm storwize 5000 yapılandırması,Storwize V5030 Kurulumu,storwize v5030 kurulumu,Storwize V5000 Kurulumu,storwize v5000 kurulumu,Storwize V5030 Yapılandırması,storwize v5030 yapılandırması,Storwize V5000 Yapılandırması,storwize v5000 yapılandırması,IBM Storwize V5030,ibm storwize v5030,IBM Storwize V5000,ibm storwize v5000,IBM Storwize Kurulumu,ibm storwize kurulumu

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 2
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Baki ÇUBUK 1985 K.D.Z Ereğli doğumludur. 1998 yılında başlayan bilgisayar ile tanışma macerası 2003 yılında profesyonel hayata atılarak başlamıştır.19 yılı aşkın bir süredir Bilişim sektörü içerisinde farklı rollerde görev almıştır. Bilişim sektörüne K.D.Z Ereğli faaliyet göstermiş olan Ebil Bilgisayar bünyesin de 2003 – 2007 yılları arasında Teknik Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Ebil Bilgisayar bünyesinde kurulan Avasoft Yazılım ve Danışmanlık firmasından çelik sektörü için üretilen Avasoft yazılım, Logo Tiger ve ETA Muhasebe yazılımlarına 2005 – 2007 yılları arasında Yazılım Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılında vatani görevi nedeniyle bu firmadaki görevlerinden kendi isteği ile ayrılmıştır. Vatani görevini tamamladıktan sonra 2008 – 2009 yılları arasında Bilge Adam Bilişim Grubu‘nda Sistem ve Network Uzmanlığı eğitimi alarak eğitimini Üstün Başarı ile tamamlamıştır. İstanbul’da faaliyet gösteren InterComp Bilgisayar bünyesinde 2009 – 2011 yılları arasında Sistem Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Eylül 2011 yılından Ağustos 2022 yılına kadar Dorak Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Holding A.Ş bünyesin de Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmıştık. Eylül 2022 yılından itibaren Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Sistem ve Network Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2015 yılında Türkiye’de tüm 4 ve 5 yıldızlı otellerin IT Manager – Group IT Manager – Head of IT – IT Director pozisyonundaki profesyonel Bilgi İşlemcileri bir araya getirmek için kurulan HOTELS CIO Kurucu Üye olarak görev almaktadır. 2005 yılında Bilişim sektöründeki Türkçe içeriği arttırmak ve Microsoft’a ait ürünler ile ilgili çözümler sunmak için oluşturulmuş bağımsız bir organizasyon olan Mshowto bünyesinde yazar olarak görev almaktadır. 2017 yılında Türkiye’de Bilişim sektörüne yön veren, kâr amacı taşımayan, gönüllülerden oluşan profesyonel bir sosyal insiyatif olarak kurulan CIO Turkey bünyesinde Kurucu Üye olarak görev almıştır. 2020 yılında Bilişim Sektörüne fayda sağlamak için üyeleri arasında dayanışma ve geliştirmeyi hedefliyen. Bilişime dokunan herkesin derneği olacak BiTekDer Kurucu Üye olarak görev almıştır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir