1. Anasayfa
  2. Sanallaştırma

Hyper-V’de Ajansız (Agentless) Biçimde Double-Take Availability Yazılımı İle Replikasyon Nasıl Yapılır


0

Stabil hale getirilmiş bir altyapıda, sistemi daha iyi hale getirmek için iş sürekliliği konusuna kafa yormak gerekmektedir. Var olan altyapının devamlılığı için kurum içi hizmet veren servislerin devam etmesi ve sekteye uğramaması gerekmektedir. Bu ve benzer sebeplerden dolayı tüm altyapınızı farklı bir lokasyona farklı bir sunucu kümesine ya da farklı bir Hyper-V ortamına Double-Take Availability ile Replikasyonunu sağlayabilirsiniz.

Bu yazıda bu işlemin ajansız (yani Agentless olarak) nasıl yapılabileceğine bakıyor olacağız.

Bunun için yapılması gereken ilgili Hostlara Double-Take Availability yüklendikten sonra Double-Take Console üzerinde ilgili Hostlar eklenir.


Resim-1

Hyper-V sunucu üzerinde Bunun SQLSrv01 makinesine herhangi Application yüklemeden Replikasyonu sağlayacağız.


Resim-2

Get Started diyerek görevimize başlıyoruz, Double-Take Availability seçildikten sonra Windows Server belirtilerek kaynak sunucumuzu beliyoruz.


Resim-3

Agentless Hyper-V seçilerek, Replikasyonunu istediğimiz sunucular belirtilerek devam edilir.


Resim-4

Hedef sunucu belirtilerek devam edilir.


Resim-5

General kısmında Görevin adı belirlenir. Replica Virtual Machine Location kısmında ise hedef Hyper-V sunucu üzerinde bulunan diskleriniz gözükür ve böylelikle Replike edeceğiniz disk belirlenir.


Resim-6

Replike edilecek VM hedefte hangi Interface üzerinde olacağı belirlenir.


Resim-7

Disaster Site’nız farklı bir Subnette ise burada IP, Subnet, Gateway ve DNS’leriniz kendiniz belirleyebilirsiniz bunun için Provide Credentials bölümünden Replike edeceğiniz VM bilgilerini girmeniz gerekmedir.


Resim-8

Failover Monitor kısmı kaynak ve hedefin tolere ettiğiniz haberleşememe süresini gösterir. Wait for user initiate Failover seçeneği ise seçildiğinde sizin onayınızla Failover yapmasını, tersi durumda ise direkt Failover yapmaktadır.


Resim-9

Hedefteki Hyper-V Host’unuzdaki Interface’leri görüntüler ve Replikasyonun hangi Interface üzerinde olacağını belirlenir.


Resim-10

T zamanında Snapshot alabilir ve o Snapshot’lara geri dönebilirsiniz ve Compression bölümünde veriyi sıkıştırarak göndermenize olanak sağlar.


Resim-11

İşlemler bittikten sonra doğrulama yapılır ve Finish diyerek görev sonlandırılır.


Resim-12

Görüldüğü gibi Replikasyon başlamış oldu.


Resim-13

Replikasyon bittikten sonra kaynak herhangi bir şekilde hizmet veremezse hedef Hyper-V Hostunuz üzerinde Replike ettiğiniz sanal makine hizmete devam eder. Böylelikle Hyper-V Hostlar arasında sanal makinelere herhangi bir Application yüklemeden Replikasyonunu sağlamış olduk.

Referanslar

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Yalova’da doğdu. Aslen Trabzon/OF’ludur. Eğitim yılları Yalova’da geçti Yalova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okumuştur. Kişisel Güvenlik ve Microsoft Sistem Ailesi hakkında seminerler ve eğitimler vermektedir. Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karışı Mücadele Derneği Yalova İl Temsilciliği yapmıştır. Outsource kaynaklı bir çok kuruma destek vermeye devam etmektedir. Şuan da ise Stratus Bilişim Sistemleri Ticaret A.Ş Bussines Continuity tarafında çalışmaktadır. Aynı zamanda Network Akademi’de Trainer olarak görev almaktadır. MCP, MCSA ve MCSE sertifikalarına sahiptir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir