1. Anasayfa
  2. Server 2008

HP Smart Start ile Server 2008 R2 Kurulumu


0

Server 2008 sunucu işletim sistemlerine geçiş işlemlerinin halen daha yoğun olarak devam ettiği şu dönemlerde geçiş işlemi ile beraber birçok donanım değişikliği de gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla çok da yeni olmayan ancak HP Proliant serisi ile beraber de verilen ve kurulumun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan HP Smart Start cd leri ile sık sık karşılaşıyor, yada kurulum ve driver sıkıntısı yaşadığımızda Smart Start cd sini download edip sorunsuz kurulum gerçekleştiriyoruz.

Anlaşıldığı gibi Hp Smart Start Cd’leri Hp tarafından çıkarılmış Proliant sunucularla birlikte gelen yada HP sitesinden download sonrası oluşturulan, kolay kurulum ve konfigurasyon cd leridir. Şimdi Hp Smart start cd’si ile nasıl kurulum yapacağımızı adım adım görelim.

Smart Start Cd’sini oluşturmak için buraya tıklayarak son sürümünü download ederek bi cd ye yazdırabilirsiniz:

1. HP Smart Start Cdmizi sunucumuza yerleştiriyoruz.  Proliant sunucular default da CD ROM ile boot olacağından aşağıdaki gibi bir boot ekranıyla karşılaşacaksınız. Ancak HP Blade gibi integrate bir sistem kullanıyorsanız virtual drive ile .iso dan boot etmeniz gerekebilir.


Resim-1

2. Boot sonrası “Language and Keyboard Sellection” ekranında, dil ve klavye dili seçeneğini gerçekleştiriyoruz.


Resim-2

3. Aşağıdaki lisans sözleşmesini kabul ederek devam ediyoruz.


Resim-3

4. Media Option kısmında Install dışındaki seçeneklerle bakım onarım, varolan sistemin kaldırılması ve reboot işlemleri gerçekleştirebiliriz. Biz burada Install seçeneği ile devam ediyoruz.


Resim-4

5. “Boot Controller Sellection”  ekranında işletim sisteminin Install edileceğil diski seçiyoruz.


Resim-5

6. Aşağıdaki ekranda ise kuracağımız server işletim sistemini seçerek devam ediyoruz.


Resim-6

7. Bu kısımda işletim sistemimizi ne şekilde ve hangi kaynaktan kurmamız gerektiğini belirliyoruz. Ben burada “Source type” kısmına networkden kuracağımı, “Source format” kısmınada .iso dan kuracağımı belirtiyorum.


Resim-7

8. Network device kısmında Ethernet otomatik olarak geleceği için burada bir değişiklik yapmadan, “Specify Netwok File” kısmına .iso paylaşımının bulunduğu server (yada pc)’ in IP numarası, .iso nun bulunduğu paylaşım klasörü adını ve .iso paylaşımının bulunduğu servere bağlanmak için yetkili bir kullanıcı adı şifresi giriyoruz.


Resim-8

9. Aşağıdaki  pencerede görüntülenen dizin bizim paylaşım klasörumuzun içeriğidir. Buradada daha önce koymuş olduğum server 2008 .iso ‘sunu cift tıklayarak işaretliyorum, boylece next butonu aktif hale geliyor ve bir sonraki pencereye geçiyorum.


Resim-9

10. Bu kısımda ise dosya sistemini ve disk yapılandırmasını ayarlıyoruz. Ben dosya sistemini NTFS yapıyorum ve disk bölumlemek ıstemediğim için boot partition size kısmını değiştirmiyorum.


Resim-10

11. Aşağıdaki pencerede de anlaşıldığı gibi, server ismi, admin password, org.name vs. gibi bilgileri giriyor ve bir sonraki pencereye geçiyoruz.


Resim-11

12. Bu kısımda SNMP Protokolü ve WBEM Provider ın kurulup kurulmayacağına karar veriyoruz. Default olarak Aşağidaki şekilde tutarak devam ediyoruz.


Resim-12

13. Bir önceki pencerede SNMP protokolunun kurulumunun yapılmasını istediğimiz icin bu pencerede konfigurasyonunu yapmamız isteniyor. Burada default ayarı değiştirmeden devam ediyoruz.


Resim-13

14. Bu kısımda proliant support paketinin hangı modda kurulacagı soruluyor. Expres seçeneği ile devam ediyoruz.


Resim-14

15. Bu kısımda kurulum öncesi bilgilendirme penceresini gözden geçirerek next diyoruz.


Resim-15

16. Son olarak yukleme işlemının başladığını aşagıdaki pencerede görüyoruz.


Resim-16

17. Yükleme işlemının sona ermesinden sonra server restart olacak ve server 2008 işletim sistemi açılacaktır. Kurulum sonrası Proliant serisi serverimizin driverleriyle birlikte kullanıma hazır oldugunu göreceksiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Alper Kaynak 1982 yılında İsviçre Winterthur’da doğdu ilk öğrenimini yurt dışında, orta öğrenimini de Eskişehir’de tamamladıktan sonra İktisat ve Bilişim Teknolojileri ve Programlama bölümlerini bitirdi. Microsoft Sistem Mühendisliği, Hp ASE System Mühendisliği ve Cisco eğitimleri ile beraber sektörde kurumsal firmalarının bilgi işlem departmanlarında görev aldıktan sonra, Sentim Bilişim Teknolojileri ve ProLine Bilişim Teknolojileri gibi sektör öncüsü firmalarda destek mühendisi olarak görev yapmış olup, şuanda Bilge Adam Kurumsal, Sistem Platform Danışmanlığı yapmakta ve Microsoft Türkiyede Altyapı Ürünleri Teknoloji Danışmanı olarak çalışmalktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir