1. Anasayfa
  2. Exchange Server 2013

Exchange 2013 Recipient Moderation Nedir? Nasıl Kullanılır?


0

Önceki yazılarımda Recipient yönetiminden bahsetmiştim. Bu yazıyı okumadan önce onları incelemeniz faydalı olacaktır. Şimdiki konum, Recipient’lar arasında Email alış verişinde Moderation konusudur. Küçük ve/vey aorta ölçekteki işletmelerde kullanım alanı olmayabilir. Kurumsal firmalarda özellikler üst yönetimdeki kişilerin ve üst yönetim gruplarının Email alış verişlerinde kontrolü sağlama adına kullanılması gereken bir özelliktir.

Moderation özelliğini ilk olarak Exchange Server 2010 ile tanıdık ve ihtiyaç duyduğumuz noktalarda kullanmaya başladık. Bu özellik ile belirlenmiş bir Recipient’a (User Mailbox, group vb.) gönderilen Email’lerin hedefe teslim edilmeden önce belirlediğimiz bir moderatör tarafından onaylanmasını sağlamış oluyoruz.

Exchange Management Shell örnekler üzerinden devam edeceğim. Öncelikle Email group’larımın Moderation status’ünü görelim.


Resim-1

Her iki grupta Moderation özelliği henüz devre dışıdır.(varsayılan ayar)


Resim-2

Üstteki cmdlet ile marketin distribution group’unda Moderation özelliğini devreye aldım. Kullanmak istediğiniz cmdlet’in syntax’ını bilmiyorsanız get-help set-* -example cmdlet’ini kullanarak yardım alabilirsiniz.


Resim-3

Üstteki cmdlet ile Moderation özelliğini User Mailbox’ında devreye aldım.

Test amaçlı Marketing Group’ununa Email göndermek istersek aşağıdaki bilgilendirme ile karşılaşıyoruz.


Resim-4

Gönderilen Email hedefteki gruba gönderilmeden Moderatörden onay istenecek! Durum aşağıdaki gibi.


Resim-5

Moderatör onayladıktan sonra Email hedefteki alıcılara ( grup üyelerine ) gönderilir. Moderation özelliğinin kullanılabileceği cmdlet’leri görmek isterseniz aşağıdaki cmdlet’ten faydalanabilirsiniz.


Resim-6

Moderation özelliğini kullanırken, bu özelliğin kapsamı dışından tutmak istediğiniz kişiler (group members) varsa BypassModerationFromSendersorMembers parametresini kullanabilirsiniz.

Bulk script’lerinizde Moderation özelliğini de kullanmak isterseniz örneklendirdiğim cmdlet’ler oldukça kullanışlıdır.

Herkese sorunsuz ve neşeli günler dilerim.

Bu yazı ile ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981'de Isparta’da doğdum. Üniversiteye kadar yaşantım Isparta'da devam etti. Lisansımı ve Yüksek Lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım. Windows NT'nin zamanının geçip Windows 2000 Server ve Client tarafının yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde Microsoft sertifikasyon eğitimleri ile amatörce ilgilendiğim Bilişim Teknolojileri alanında, profesyonelliğe doğru ilerleyişim başladı. Lisans eğitimimin son zamanlarında ve yüksek lisansım ilk yılında freelance olarak çalıştım. 2006'in ilk çeyreğinden itibaren Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde Microsoft Sertifikasyon eğitimleri vermeye bağladım. Ardından Ankara Kızılay şubesinde 2 yıl Sistem ve Ağ Uzmanlığı departmanında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptım. Bilge Adam Kurumsal’da MS Sistem ve Platform kısmında Danışmanlık ve Eğitim hizmetleri ile Bilge Adam macerama devam ettim. Son 1.5 yıl kurumum adına Savunma Teknolojileri Mühendisliği A.Ş. 'ye MS Sistem ve Platform, Vmware Infrastructure (ESXi, vSphere) , Endpoint Security & Content Gateways (Checkpoint & Websense) , Network Infrastructure (Cisco Systems - Routing & Switching) alanlarında danışmanlık hizmeti verdim. Şu an SYMTURK firmasında Enterprise Vault ve Altiris CMS ürünlerinde danışmanlık hizmetine devam ediyorum. Vakit ayırabildiğim ölçüde eşimle WoW oynuyorum.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir