1

Domain Ortamına Kimler Bilgisayar Ekleyebilir? Domain ortamına bilgisayar eklerken hepimizin yaptığı işlem genellikle kullanıcı adı ve şifresi kısmına Domain Administrator üyeleri içerisinden bir kullanıcı bilgilerini girmektir. Kimi zaman Administrator kimi zaman kendi yetkili kullanıcınız. Aslında eğer değiştirilmediyse standart olarak bir domain kullanıcısı yani Authanticated Users dediğimiz kullanıcılar 10 adede kadar domain ortamına bilgisayar ekleyebilirler. Tabi bu ayarı değiştirmek sizlerin elinde.

Bu ayarı değiştirmek için Group Policy üzerinde Default Domain Policy’yi düzenleyiniz. Burada;

Computer Configuration > Policies > Windows Settings > Security Settings > Local Policies içerisinde User Rights Assigment kısmını açınız. Sağ tarafta “Add Workstations to domain” kısmını çift tıklayınız.


Resim-1

Dikkat ederseniz burada Authanticated Users gelecektir.


Resim-2

Seçip remove dedikten sonra “Add user Or Group” butonuna basınız. Aşağıdaki ekran gelecektir. Burada Browse butonuna basarak eklemek istediğiniz gurubu ya da kullanıcıyı yazınız.


Resim-3

Aşağıdaki örnekte “Domain Admins” grup üyelerini seçtik.


Resim-4

OK e bastıktan sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Böylece belirttiğiniz grup ya da kişiler dışındaki user ve gruplar domain ortamına bilgisayar ekleyemeyecekler.

s
Resim-5

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn221987(v=ws.11).aspx

TAGs : domain pc ekleme, domain e pc ekleme, domain de kimler pc ekleyebilir, domain de kimler bilgisayar ekleyebilir, domain pc ekleme yetkisi, domain bilgisayar eklemeye yetkisi, join pc to domain

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1982 yılında İstanbul'da doğan Fatih Teke, Atatürk Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra şirketlerin bilgi işlem departmanlarında çalışmaya başladı. Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerası, 2003 yılında profesyonel olarak devam etmiştir. Şu anda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Birim Yöneticisi olarak görev almakta olan Fatih Teke, Microsoft yetkili eğitmeni MCT (Microsoft Certified Trainer) sertifikasına sahiptir. Ayrıca Symantec Official Web sitesinde yaptığı çözümler, paylaştığı videolar ve makaleler ile Symantec Trusted Advisor unvanına layık görülmüştür. Türkiye’deki ilk ve tek Trusted Advisor olan Fatih Teke boş zamanlarında tenis ve satranç müsabakalarına katılmaktadır. Active Directory, Exchange Server, Symantec EndPoint Protection, Skype For Business, Teams, SCCM, SCOM, Powershell Scripting ve Server İşletim Sistemleri ilgi alanları dahilindedir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 06/12/2017

    Hocam yazı için çok teşekkürler elinize sağlık. Tam okumak istediğim merak ettiğim bir konuydu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir