0

Dell EMC Unity 400F Storage Kurulumu – Bölüm 1. Bu yazımızda Dell EMC yeni ürünü olan Dell EMC Unity 400F Storage ilk kurulum ve yapılandırma adımlarını anlatıyor olacağız.

Dell EMC ile orta ölçekli yapılarımızda iş yüklerinizin sürekli ve yüksek performanslı çalışmasını sağlar. Dell EMC Unity 400F ortamınızda SAN vee NAS olarak yüksek performans kullanabilirsiniz. Dell EMC Unity 400F Snapshot ( Anlık Görüntüleme ), Local Network ve Remote Network üzerinde Replikasyon işlemlerini yapabilirsiniz. Ayrıca VMware, Microsoft ve OpenStack gibi sistemler çalışabilmektedir.

Konunun tüm yazıları için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Dell EMC Unity 400F Storage Kurulumu – Bölüm 1

Dell EMC Unity 400F Storage Kurulumu – Bölüm 2

Dell EMC Unity 400F ilgili teknik bilgiler aşağıdaki gibidir.

Product Spec SheetUnity All-Flash Tech Specs
Product Data SheetUnity All-Flash Data Sheet
Included SoftwareUnity Base Software
Unisphere Management
Remote Protection
Local Protection
Ecosystem Integration
Max Raw Capacity4.0  PB
ProtocolFibre Channel
NFS
SMB 3.0 (CIFS)
iSCSI
Storage Drives2.5″ SAS/Flash (2U), 25 drives
Min/Max Drives5/250
CPU2 x Intel Xeon E5-2630 8-Core 2.4 GHz
Memory per Array96 GB
VVols9000
ProductUnity Products
Solution ForMid-Range Storage
Storage Consolidation
Browse ByAll-Flash Storage
Primary Storage

Dell EMC Unity 400F ilk kurulum ve yapılandırılması için Unity Connection Utility yazılımını kuruyoruz ve çalıştırıyoruz. Unity Connection Utility ekranında Auto Discover modu ile Dell EMC Unity 400F Storage ortamımızdaki DCHP Server üzerinde aldığı IP Address ( IP Adresi ) ile üzerinden Dell EMC Unity 400F üzerindeki gerekli kurulum ve yapılandırmayı yapabilirsiniz. Manual Discover modu ile yapılandırmayı bir USB Flash üzerine yazarak daha sonra Dell EMC Unity 400F üzerinde yapılandırabilirsiniz. Yani Auto Discover modu Online olarak yapılandırma Manual Discover modu Offline olarak yapılandırma şeklidir.


Resim-1

Unity Connection Utility yazılımı ile Dell EMC Unity 400F ortamdaki DCHP Server üzerinden aldığı IP Address ( IP Adresi ) ile bulunuyor. Next diyerek Dell EMC Unity 400F kurulumu ve yapılandırmaya devam ediyoruz.


Resim-2

Configure Network Information ekranında Name bölümüne Dell EMC Unity 400F için bir isim belirliyoruz.


Resim-3


Resim-4

Use a static IPv4 address diyerek Dell EMC Unity 400F üzerinde Management IPv4 Address bölümüne ortamımızda kullanılmayan bir IP Address ( IP Adresi ) Dell EMC Unity 400F üzerindeki Management portu için bir IP Address ( IP Adresi ) tanımlıyoruz. Gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-5

Review Configuration ekranında Dell EMC Unity 400F üzerinde yapmış olduğumuz yapılandırmanın bir özetini görüyoruz. Gerekli yapılandırmanın Dell EMC Unity 400F üzerinde yapılandırması için Configure diyoruz.


Resim-6

Deploy ekranında Dell EMC Unity 400F üzerinde yapmış olduğumuz yapılandırmanın cihaz üzerinde yapılandırıldığını görüyoruz.


Resim-7

;
Resim-8

Start Unisphere : IP Address ( IP Adresi ) üzerine tıklayarak Dell EMC Unity 400F üzerindeki Management konsolunu açıyoruz.


Resim-9

Internet Explorer üzerinde Dell EMC Unity 400F Management konsolu açılıyoruz. Continue to this webpage (not recommended) diyerek sertifika hatasını geçiyoruz.


Resim-10

Dell EMC Unity 400F üzerinde Management konsolunun default olarak gelen Username ( Kullanıcı Adı ) ve Password ( Parola ) aşağıdaki şekildedir.

Username ( Kullanıcı Adı ) : admin

Password ( Parola ) : Password123#


Resim-11

Dell EMC Unity 400F üzerinde Management konsolunun default olarak gelen bilgileri yazıyoruz ve Login diyoruz.


Resim-12

Unisphere Configuraiton Wizard ekranı geliyor karşımıza Dell EMC Unity 400F üzerinde yapılandırmaya Unisphere Configuration Wizard ekranından yapabiliriz ya da konsol üzerindeki menülerle de yapabilirsiniz. Unisphere Configuration Wizard yardımıyla gerekli yapılandırmayı yapacağımız için Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-13

Copyright ekranında lisans sözleşmesini Accept license agreement diyerek kabul ediyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-14

Admin and Service Password ekranında Storage üzerindeki Default Admin Password ( Yönetici Parola ) ve Service Password ( Servis Parola ) değiştiriyoruz. Set service password the same as admin password seçeneği işaretli olursa eğer Admin Password ( Yönetici Parola ) için belirlemiş olduğumuz Password ( Parola ) ile Service Password ( Servis Parola ) ayni olacaktır.  Set service password the same as admin password seçeneğini kaldırarak Service Password ( Servis Parola ) farklı bir Password ( Parola ) belirleyebilirsiniz.


Resim-15

Admin and Service Password ekranında gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.


Resim-16

Unisphere Licenses ekranında EMC Account Login sayfasinda bir hesap açarak cihaz için gerekli olan .lic uzantılı license ( lisans ) dosyasını indirebilirsiniz. Install License diyoruz.


Resim-17

Select License File ekranında Browse diyerek EMC Account Login sayfasinda indirmiş olduğumuz .lic uzantılı license ( lisans ) dosyasını gösteriyoruz.


Resim-18

Select License File ekranında Browse diyerek EMC Account Login sayfasında indirmiş olduğumuz .lic uzantılı license ( lisans ) dosyasını gösterdikten Finish diyerek Dell EMC Unity 400F üzerinde yapılandırmasını sağlıyoruz.


Resim-19


Resim-20

Results ekranında gerekli licenses ( Lisans ) yapılandırmasının tamamlandığını görüyoruz. Close diyerek Install License ekranını kapatıyoruz.


Resim-21

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

 

TAGs : Dell EMC Unity 400F Storage kurulumu, Dell EMC Unity 400F Storage nedir, Dell EMC Unity 400F Storage ayarlari, Dell EMC Unity 400F Storage yapilandirma, Dell EMC Unity 400F Storage ilk konfigürasyon, Dell EMC Unity 400F Storage, dell storage, dell storage 400f, dell 400f kurulum, dell 400f storage, dell 400f yapilandirma, dell 400f ayarlari

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Baki ÇUBUK 1985 K.D.Z Ereğli doğumludur. 1998 yılında başlayan bilgisayar ile tanışma macerası 2003 yılında profesyonel hayata atılarak başlamıştır.19 yılı aşkın bir süredir Bilişim sektörü içerisinde farklı rollerde görev almıştır. Bilişim sektörüne K.D.Z Ereğli faaliyet göstermiş olan Ebil Bilgisayar bünyesin de 2003 – 2007 yılları arasında Teknik Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Ebil Bilgisayar bünyesinde kurulan Avasoft Yazılım ve Danışmanlık firmasından çelik sektörü için üretilen Avasoft yazılım, Logo Tiger ve ETA Muhasebe yazılımlarına 2005 – 2007 yılları arasında Yazılım Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılında vatani görevi nedeniyle bu firmadaki görevlerinden kendi isteği ile ayrılmıştır. Vatani görevini tamamladıktan sonra 2008 – 2009 yılları arasında Bilge Adam Bilişim Grubu‘nda Sistem ve Network Uzmanlığı eğitimi alarak eğitimini Üstün Başarı ile tamamlamıştır. İstanbul’da faaliyet gösteren InterComp Bilgisayar bünyesinde 2009 – 2011 yılları arasında Sistem Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Eylül 2011 yılından Ağustos 2022 yılına kadar Dorak Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Holding A.Ş bünyesin de Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmıştık. Eylül 2022 yılından itibaren Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Sistem ve Network Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2015 yılında Türkiye’de tüm 4 ve 5 yıldızlı otellerin IT Manager – Group IT Manager – Head of IT – IT Director pozisyonundaki profesyonel Bilgi İşlemcileri bir araya getirmek için kurulan HOTELS CIO Kurucu Üye olarak görev almaktadır. 2005 yılında Bilişim sektöründeki Türkçe içeriği arttırmak ve Microsoft’a ait ürünler ile ilgili çözümler sunmak için oluşturulmuş bağımsız bir organizasyon olan Mshowto bünyesinde yazar olarak görev almaktadır. 2017 yılında Türkiye’de Bilişim sektörüne yön veren, kâr amacı taşımayan, gönüllülerden oluşan profesyonel bir sosyal insiyatif olarak kurulan CIO Turkey bünyesinde Kurucu Üye olarak görev almıştır. 2020 yılında Bilişim Sektörüne fayda sağlamak için üyeleri arasında dayanışma ve geliştirmeyi hedefliyen. Bilişime dokunan herkesin derneği olacak BiTekDer Kurucu Üye olarak görev almıştır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir