0

Microsoft Azure’un en çok kullanılan servislerinden bir tanesi olan Azure Backup bugün yeni bir özelliğini genel erişilebilir (generally available (GA)) olarak kullanıma sundu. Bu özellik Instant File Recovery, yani artık Azure yedeklerinden anlık dosya ve klasör kurtarma işlemleri de yapılıyor olacak. Daha önce, Azure Windows VM ve Linux VM yedeklerinden dosya ve klasörü kurtarma işlemi önizlemede mevcut kullanıma sunulmuştu. Azure Backup Program yöneticileri Önizlemede büyük geribildirimler aldıklarını ve bu özelliği müşteri deneyimi, güvenlik ve performans açısından geliştirdiklerini bildirdiler.

Azure Backup servisini ilk çıktığı günden beri yakında takip eden ve birçok müşteriye uygulayan biri olarak bugün geldiği nokta gerçekten başarılı. Ama her zaman dediğim yazılarımda da söylediğim gibi Azure her an güncellenen ve yenilenen bir platform, Azure Backup’ında son halinin bu olmadığı kesin.


Resim-1

Yeni eklenen bu özelliğin neler katacağını kısaca özetliyelim:

• Dosyaları anında kurtarın: Azure VM’lerin bulut yedeklemelerinden ek altyapı olmadan dosyaları anında hemen kurtarabilirsiniz. İster kazara dosya silinmeleri olsun isterse de yedekleme doğrulaması olsun, anlık geri yükleme ile verilerin kurtarma süresi önemli ölçüde azaltılmış olarak sunulmaktadır.

• Uygulama dosyalarını geri yüklemeden açın: iSCSI tabanlı yaklaşım, uygulama dosyalarını doğrudan bulut kurtarma noktalarındaki uygulama instancelarından açmanıza / bağlamanızı sağlar. Tüm sanal makineyi geri yüklemenize gerek yoktur ve bu nedenle, kurtarma ve bant genişliği tüketimi için gereken zamandan tasarruf sağlar. Örneğin; MongoDB’yi çalıştıran bir Azure Linux VM’in yedeklenmesi durumunda bulut kurtarma noktasından BSON veri dökümlerini yükleyebilir ve yedeklemeyi hızla doğrulayabilir veya tüm veri dökümünü indirmek zorunda kalmadan tablolar gibi tek tek öğeleri alabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Azure Windows VM,Linux VM, Microsoft Azure, Instant File Recovery,anlık dosya ve klasör kurtarma,Azure Linux VM’in yedeklenmesi,MongoDB,Azure Backup,Azure Yedek, Azure VM bulut yedekleme

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir