1. Anasayfa
  2. Haberler

Adım Başı Kablosuz İnternet


0

Türk Telekom, Türkiye’nin tamamında kablosuz internet erişimi sağlanması için mevcut kablosuz şebekesi ile entegre çalışacak KAYAA (Kablosuz Yerel Alan Ağı) projesini başlattı. Kasım 2008’de başlayan çalışmalar sonucunda Türk Telekom, şimdilik 8 bin noktada kablosuz internet yayını yapacak. “TTNET WiFi” servisinin sunulacağı KAYAA projesinin, ülke çapındaki yaygınlığı göz önüne alındığında dünyada bir ilk olacağı belirtiliyor.

Proje tamamlandığında aboneler kendilerine en yakın erişim noktasından diledikleri zaman ve yerde, diledikleri kadar kablosuz internete bağlanabilecek.
2009 yılı başında kurulumlara başlanan proje ile Türkiye çapında yaklaşık 8 bin yeni noktada kablosuz internet erişimi sağlanacak. Erişim noktaları olarak oteller, havaalanları, popüler alışveriş merkezleri, fuaye alanları, kafeler, restaurantlar, kütüphaneler, üniversiteler, parklar ve sosyal alanlar seçilecek. Yakın bir zamanda sayısı daha da artırılacak olan erişim noktalarında aboneler her zaman her yerde diledikleri kadar kesintisiz kablosuz internete bağlanabilecek. Ülke çapında kurulumu devam eden kablosuz ankesörlü telefonlar da bu altyapı üzerinden merkezi olarak yönetilebilecek.

Proje, İstanbul, Ankara gibi sadece nüfus yoğunluğu olan illerde değil, Türkiye’nin tamamında gerçekleştirilecek. İlerleyen aşamalarda ise yaygınlığın daha da arttırılması hedefleniyor.

Türk Telekom, KAYAA projesinde “teknoloji ortağı” olarak Probil ile çalışıyor. Probil, KAYAA projesinin cihaz tedarikleri, kurulumları, yönetim sistemi, portal ve ödeme sistemlerinin yazılım geliştirmesi ile bu sistemlerin bakımını üstlendi. Probil Genel Müdür Yardımcısı Necmi Ön, proje hakkında şunları söylüyor: “KAYAA projesi kendi başına bir hizmet olmaktan ziyade, kendisi üzerinden verilebilecek hizmetler için çok elverişli, yaygın ve çok yüksek bantgenişliğine sahip bir altyapı oluşturmaktadır. Bu altyapı tasarlanırken, ileride yeni servisler yaratılmasını ve bu servislerin uygun yöntemlerle önceliklendirilmesini, mevcut servislerle entegrasyonunu ve faturalandırılabilmesini sağlayacak merkezi sistemler de düşünüldü.”

Kaynak: BTnet

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Burak Ceylan 1981 yılında Sivas'da doğdu. 1998 yılında öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Bölümü, bilgisayar ile olan tanışıklılığında bir dönüm noktası oldu. MCSE:2003 sertifikasına sahip olan Burak Ceylan şu an özel bir kuruluşta Teknoloji Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir