Cloude Stats Tanıtımı (Cloud Monitoring)
  1. Anasayfa
  2. Open Source

Cloude Stats Tanıtımı (Cloud Monitoring)

0

Sistemleri monitör etme işine çok kafa yorduk ama bir şeyi unuttuğumu fark ettim. Ya monitör için çalışan makineye bir şey olursa? E, olur o da makine sonuçta. Geçtiğimiz günlerde ufak bir hatadan dolayı alarm vermeyi bırakmış ve şans o ki bir makine down duruma geçmiş. Bende down olma ihtimali çok daha düşük sürekliliği yüksek bir arayışa girdim globalleşen dünya, artan maliyetler, iş devamlılığı vs gibi şeyler derken Cloud Stats diye bir araç buldum. Site 7×24 isimli servis ile aynı şekilde iş yapıyor evet ücretli ama pahalı değil. Bu kısmı web sitesi üzerinden siz incelersiniz ücretsiz kısmı da mevcut ama kısıtlı tabii ki.

Ben şu an bir kaç makinemi buradan ücretsiz izleyebiliyorum belli bir yere kadar ücretsiz hizmet alabiliyorsunuz ama tüm nimetlerden faydalanamıyorsunuz. Bunlara değinmeden evvel sizlere bir Centos 7 makineye agent kurup monitör etmenin ne kadar kolay olduğunu göstereceğim. Zabbix kullanmış biriyseniz ne kadar kolay olacağını anlarsınız.

Öncelikle https://servermonitoring.me/ adresinden üye olduğunuzu ve giriş yaptığınızı farz ediyorum.

Add new monitor diyip “Add new server” seçeneğini seçin.


Resim-1

Ben Centos 7 için kurulum yapacağımdan Linux’u seçiyorum.

Vermiş olduğu komut satırını eklemek istediğim sunucuda çalıştırıyorum internet üzerinden dosyaları çekip kurulumu otomatik kendisi yapacak.


Resim-2

Kurulum bittiğinde CloudStats’a geri dönün ve Finish’e tıklayın Dashborad’da makinenizi göreceksiniz. Eğer Firewall ya da başka bir yerde kısıtlama yok ise.


Resim-3

Makineniz ile alaklı bir çok detayı burada bulabilirsiniz. Tıpkı TICK’de olduğu gibi Slack entegrasyonu burada da mümkün ve oldukça kolay ek olarak Skype entegrasyonu da var.

Premium’a geçerseniz Backup alma hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Bunun dışında web sitesi üzerinden size konsol erişimi sunuyor bir diğer hizmet ise eklediğiniz web sitelerinin SSL Expire konusunda takibini yapabiliyorsunuz. Yine web sitelerinizi up/down durumunu takip edebilmeniz mümkün.

Benden bu kadar bu aslında  çok teknik bir yazı ya da yazmaya değecek bir teknik bir zorluk içermiyor. Her şey için çok uğraşıyoruz ve sorunlarla savaşıyoruz. Bu servis bir çok  açıdan kolaylık sağlıyor ve işimizi görüyor sizlere bu faydalı servisi tanıtmak istedim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

https://www.mshowto.org

TAGs : cloud, cloudstats, monitoring, sistem monitor,

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1993 yılında İstanbul'da doğdum. Üniversiteyi bitirdikten sonra çeşitli eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum bugüne kadar DHL, Erdem Hastanesi, Netaş ve Glasshouse'da çalıştım. Şimdiler ise Vakıf Emeklilik'de sigorta sektöründe güvenlik ürünleri üzerine çalışıyorum.Hiç bir zaman hırslı bir insan olmadım her şey yalnızca eğlence için hobilerimin arasında yemek yapmak, balık tutmak bir şeyler okumak ve bilgili insanları dinlemek var. Linux'u ve yardımlaşmayı seviyorum Linux'da pek iyi değilim çünkü Linux çok geniş bir alan yazdıklarımla ya da Linux ile alakalı konuşmak ya da soru sormak isterseniz bash'ımla beraber. -Cheeers

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir