1. Anasayfa
  2. Haberler

4G’de Rekor Hız: Saniyede 1GB!


0

Ericsson’dan LTE/4G’de Rekor Hız: Saniyede 1GB. Ericsson (NADAQ:ERIC), Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, LTE/4G Teknolojisi üzerinde saniyede 1 GB “downlink” hızına ulaşan bir demo gerçekleştirerek dünya rekoru kırdı. Ericsson Üst Düzey Yöneticisi Johan Wibergh konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “2020’de 50 milyar cihaz mobil teknolojilerle bağlanıyor olacak. Bir bağlantı ile kendine değer katabilecek her cihazın bir bağlantı sahibi olacağını öngörüyoruz. Örneğin hastalar uzaktan hastanelere bağlanabilecek, kırsal alanlardaki öğrenciler dünyanın herhangi bir yerindeki üniversitelere ulaşabilecek ve kurtarma görevlileri daha etkili bir yanıt alabilmek için bu bağlantı sayesinde hastalara ait canlı videolar gönderebilecekler.”

Johan Wibergh sözlerini şöyle sürdürdü: “Mobil genişbant kullanımı, akıllı telefon ve internete bağlı dizüstü kullanıcıları sayesinde hızla artıyor. Teknolojik liderliğimiz ve servis alanındaki uzmanlığımız ile kullanıcılara en iyi deneyimi sunacak ve artan kullanımı yönetecek şebekeler oluşturma konusunda da onlara en iyi desteği veriyoruz.”

Ericsson bugüne kadar beş önemli global telekom operatörü ile ticari LTE anlaşmaları imzaladı. Bu operatörler arasında ABD’den AT&T, Verizon ve MetroPCS, Norveç ve İsveç’ten TeliaSonera ve Japonya’dan DoCoMo bulunuyor.

Dünyadaki en hızlı LTE/4G demosu Ericsson’un ticari LTE donanımı üzerinde çalıştırıldı, Multi Carrier (Çoklu Taşıyıcı) ve MIMO (Multiple-Input-Multiple-Output / Çoklu-Giriş-Çoklu-Çıkış) teknolojileri de kullanıldı. Bu teknolojilerin birlikte kullanımı sayesinde dünya rekoru olan saniyede 1 gigbit’lik LTE/4G hızına ulaşmak mümkün oluyor. Demoda her biri 20 MHz’den toplamda 80 MHz’lik 4 telekom taşıyıcısı ve 4×4 MIMO kullanıldı.

Açık standartları kullanmakta olan Ericsson, sunulmuş LTE özellikleri anlamında en yüksek etkiye sahip bulunuyor. LTE’ye yönelik temel patentlerin yüzde 25’ini elinde tutmayı bekleyen Ericsson, böylece sektördeki en büyük patent sahibi kurum olacak

Kaynak: veteknoloji.com

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Burak Ceylan 1981 yılında Sivas'da doğdu. 1998 yılında öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Bölümü, bilgisayar ile olan tanışıklılığında bir dönüm noktası oldu. MCSE:2003 sertifikasına sahip olan Burak Ceylan şu an özel bir kuruluşta Teknoloji Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir